poika%20ja%20maapallo.jpg

Alkaa tulla jo korvista ulos tuo loputon typeryyden huippu eli puhe ilmastonmuutoksesta. Vaikka kyse on vain ihan normaalista ilmiöstä luonnon kiertokulussa! Lapset muka ahdistuvat... no, lakatkaa puhumasta siitä! Opettakaa heidät kunnioittamaan luontoa, elämää, toisiaan ja muita ja elämään normaalisti! Kuka tahansa ahdistuu, kun jatkuvasti hoetaan, kuinka maailmanloppu on lähellä ja syy on jonkun muun kuin oman itsensä.

Kuka hullu tähän maailmaan haluaisi tehdä lapsia, kun kaikki on kohta kiellettyä ja ilmastoepäystävällistä? Jos itse olisin lapsentekoiässä, en itsekään tekisi tänne yhtään ainutta lasta, kun ei ole varmaa kaikkien trumppien, kimien ja puuttineitten takia, että pysyykö koko maapallokaan koossa, kun he alkavat painella punaisia nappuloitaan ja ohjukset ja pommit lentää. Neljästä lapsestani vain yksi aikoo ehkä joskus myöhemmin lisääntyä. Jos tämä maapallo on vielä olemassa.... Enkä yhtään ihmettele vauvapulaa tässä maassa.

Suomi on mennyt muka eteenpäin kehityksessä ja yrittää nyt olla maailman mallimaa. Miksi autot ovat silkkaa teknologiaa ja täynnä tietokoneita, joten mikään nyrkkipaja ei niitä voi korjata? Miksi autotehtailla on palkattuja insinöörejä, jotka etsimällä etsivät keinoja estää ihmisiä korjaamasta itse autojaan, jotta merkkikorjaamoille riittäisi töitä? Miksi osat ovat muovia, lasikuitua ja muuta, eikä terästä ja rautaa, kuten ennen? Miksi kodinkoneisiin ujutetaan komponentteja, jotka pysäyttävät sen toiminnan tietyn käyttöajan jälkeen? Miksi jotkut laitteet ovat halvempia ostaa uutena kuin korjauttaa vanha? Miksi vaatteita tehdään niin huonoista materiaaleista, etteivät ne kestä ekaan pesuunkaan asti? Miksi on kehitetty robotteja korvaamaan ihmisten tekemä työ? Miksi navettojen pitää olla satojen lehmien koti ja miksei jokainen saa pitää kotonaan navetassa lehmää tai kahta, kuten ennen vanhaan? Miksi kaikki keskitetään rikkaille? Miksi Postista tuli sellainen kuin se nykyään on? Miksi niin moni hyvä vanha tapa ja laitos on muutettu nykyaikaiseksi eli pilattu? Miksei vanha ja hyväksi havaittu ole saanut jatkua, vaan on pitänyt uudistaa? Missä ovat kodinhoitajat, jotka ennen auttoivat lapsiperheitä, sairaita ja vanhuksia? Missä ovat kyläpoliisit, kunnanlääkärit, pienet kyläkoulut? Miksi lapset opetetaan laitteiden orjiksi jo melkein sylivauvoina? Miksi vanhemmat notkuvat koko ajan netissä älykännyineen, eivätkä keskity lastensa hoitamiseen? Jos känny on lasta tärkeämpi, pitäisi älytä olla hankkimatta lapsia!

Koska ei saa kompostoida, tehdä tunkiota, pitää paria lehmää navetassaan, vanhat kylämaisemat katoavat. Eikä ole kärpäsiä, eikä sitten kottaraisia ja pääskysiäkään. Kun ei ole, mitä ne söisivät, kun ei ole lehmiä ja laitumia ja kun ei ole.... entisaikaa. :)

Vanhat hyvät ajat takaisin pikantilla lisäyksellä nykyteknologiaa. Mutta ei liikaa, emme halua robottien korvaavan ihmisiä, eikä suurin osa ihmisistä halua olla vegaani-viherpiipertäjiä, jotka eivät oikeasti tiedä elämisestä mitään! Normaali ihminen on sekasyöjäksi tarkoitettu, eikä vegaanius ole edes terveellistä. Ja kuten tuolla aiemmin kirjoitin, vanhan hyvän ajan vihreät ajatukset ovat parempia kuin pussillinen uusia.

Tuntuu, että nykypäivän ihmiset ovat kadottaneet yhteyden normaaliin elämään ja luontoon. Kaikki on teknistä, valmista, helppoa. Pitää asua Kehä kolmosen sisäpuolella tai ei ole yhtään mitään, mutta silti pitäisi päästä lomalle Lappiin tai saada ruokaa kaupasta. Niin kuin se kasvatettaisiin muka siellä bensankatkussa ja betoniviidakossa.

lumikide-nimmari.jpg