mummeli%20n%20ukkuu.jpg

Olin tulla hulluksi viime yönä. Se alkoi yökahdelta ja sitä jatkui viisi yli seitsemään. Keittiöstä alkoi kuulua outoa piipitystä viiden sarjoissa. Aina vähän väliä. Eikä minulla ollut aavistustakaan, mistä se ääni tuli!

Yritin nukkua, mutta aina se piipitys herätti. Lompsin siis keittiöön kuuntelemaan. Ääni tuli kahvinkeittimen luota, ikkunan ja lämpöpatterin lähettyviltä. Kuuntelin. Kääntelin päätäni ja kuuntelin. Mietin.

Vihdoin selvisi, että ääni tuli seinällä olevasta lämpömittarista. Miten ihmeessä se voi äännellä???

No, menin jatkamaan uniani. Siis yritin. Taas kuului piipitys. Nousin ylös, otin mittarin seinältä ja kääntelin sitä. Ei ollut pohjassa eikä sivuissa mitään namiskaa, josta olisi äänen saanut pois. Enkä ymmärtänyt vieläkään, miksi lämpömittari ääntelisi.

Laitoin turhautuneena mittarin seinälle, suljin huoneeni oven, mutta se piipitys kuului koko yön ovenkin läpi.

Aamuseitsemän jälkeen se piipitys vihdoin loppui ja sain nukkua kaksi tuntia.

Kun vihdoin heräsin ja nousin ylös, avasin tämän tietsikkani. Päätin etsiä ensin kuvan, jossa olisi samanlainen mittari kuin alkukesästä hankittu ja sitten sitä kautta selvittää, voiko se äännellä.

Voi elämän kevät! Löysin sopivan kuvan ja sieltähän se syy löytyi! En todellakaan ollut tiennyt, että on olemassa tuollaisia mittareita, jotka hälyttävät, kun joku tietty ilmanlämpötila saavutetaan.

Menin siis mittarin luo ja huomasin ALe-näppäimen. Jotenkin sain esiin tekstin, josta hälytyksen sai pois. Nyt sen ei pitäisi piipitellä, kun ulkona on 0º - +2,3ºC.

Huh! Arvoitus ratkaistu ja ensi yön unet pelastettu. :) Toivon mukaan....

lumikide-nimmari.jpg