t%C3%A4htis%C3%A4detikku.jpg

Osallistuin vuosien, vuosien jälkeen taas kerran vaihtojuttuun - ja petyin. Tällä kerralla vaihtoaihe oli joulukalenteri. Eikös se ole sellainen, että avataan päivittäin yksi luukku? Niin luulin. Se, jolle lähetin, ei ole vieläkään kertonut saamistaan paketeista kuin parista ekasta yhdessä köntässä. Minusta joulukalenteri avataan yksitellen joka päivä ja kerrotaan siitä blogissa. Näköjään se ei onnistu muilta kuin minulta ja yhdeltä toiselta osallistuneelta. Yli puolet osallistujista ei ole vieläkään kertonut sanaakaan koko kalenteristaan.

No, tiedänpä olla osallistumatta enää tuollalsiin. Saan pettyä lähes joka kerta. Vain se jouluvaihto on ollut onnistunut, jonka tein erään blogituttuni kanssa. ♥

Kun osallistuin kirppisvaihtoon, oma lähetykseni aiheutti riemunkiljahduksia, mutta itse sain tuskin mitään. Vai onko Teidän mielestänne 100 dollarin seteleistä "tehdyn" vessapaperin pari arkkia sopiva lahja luukkuun? Tai pari tavallista nappia tyhjässä tulitikkulaatikossa? Tai pullonkorkista tehty kukka, jossa ei ollut edes hakaneulaa kiinnitystä varten? Muita en edes muista, mutta mitään käyttökelpoista siellä ei ollut.

Jouluviikko oli kerrankin Ylellä, siis radiossa, ihana. Vain joulumusiikkia. Tosin se loppui kuin seinään tapanina. Silti joulu jatkuu nuutinpäivään asti. Onneksi on Yle Areena, josta nytkin taustalla kuuntelen Tiernapoikia. Kirjoitin googleen hakusanoiksi Yle radio joulu ja sain piiiiitkän listan ohjelmia aikajärjestyksessä, joten ehdin vanhimmat kuunnella ennen kuin ne otetaan pois sieltä.

Hyasintit tuoksuvat, amaryllikset avaavat isoja kukkiaan, kynttilöitä poltetaan jatkuvana virtana. Kun yksi sammuu, toinen sytytetään. Ja jämät kerätään sankoon. Niitä tullaan käyttämään kesällä roskien polttamisessa, nuotion sytyttämisessä ja loput venetsialaisten kokossa.

Meillä ei ole tänä vuonna kuusta. Vain koristellut oksat maljakossa. Koristeinaan lasikoristeita ja hopeanhohtoisia lumihiutaleita. Ja ledvalot.

Kinkunkin ostin vasta välipäivinä ja se paistettiin toissailtana.

Lahjat pidimme mahdollisimman vähäisinä, ettei tule ylimääräisiä tilpehöörejä. Kaiken piti mahtua yhteen joulukassiin. Lisäksi saimme paljon monenlaista syötävää, juotavaa ja poltettavaa.

Joulukortteja tuli ennätyksellisen vähän. Ihmiset ovat kyllästyneitä postin toimintaan. En minäkään montaa lähettänyt. Suurimman osan toimitin suoraan postilaatikoihin.

Kohta pitää valmistautua uuden vuoden vastaanottoon. Meillä se tarkoittaa ulkotulia, jättisädetikkuja puiden oksilla, levypizzaa, nakkeja, perunasalaattia ja sipsejä. Ei sen kummempaa. Tinanvalannasta olemme luopuneet jo vuosia sitten.

Seinäkalenterit ovat valmiina odottamassa vuoden vaihtumista.

Mutta se vaihtuu ihan itsestäänkin, aivan kuten joulukin tulee, vaikkei mitään tekisi.

lumikide-nimmari.jpg