guten%20abend.jpg

Että minua risoo tuo jatkuva ininä ilmastonmuutoksesta ja syyllistäminen vaikka saunanlämmityksestä.

Ilmasto muuttuu itsestään, ihan niin kuin se on tehnyt miljoonia vuosia. On ollut jääkausia ja lämpimiä kausia. On turha syyllistää meitä siitä, että teemme nuotion, käytämme autoa tai mitään muutakaan, sillä ilmasto muuttuu oman kaavansa mukaan, kuten se on aina tehnyt! Ellei ilmastonmuutoksia olisi ollut ennenkin, meillä kävelisi yhä edelleen isoja dinosauruksia luonnossa ja lentelisi jättiliskoja taivaalla. Jokainen muutos on vienyt jotain ja tuonut uutta tilalle. Miksi se aina unohdetaan?

On ihan huuhaata, että voisimme sitä mitenkään estää. Luonto huolehtii itse uudistamisestaan. Tuhoaa vanhan ja luo uutta. Ja kaikkein hulluinta on tuo päästökauppa. Nyt Suomi aikoo olla mallimaa. Mitä järkeä? Ei auta mitään, että me kärsimme noiden poliitikkojen tyhmistä päätöksistä ja maksamme maltaita, jos muualla ei tehdä vastaavaa. Itämeri saastuu Venäjän/Pietarin jätteiden takia, ei siinä Suomen pikkupuuhastelut mitään auta. Jäätiköt sulavat kuten ovat aina ennenkin tehneet. Turha siitä on huolta kantaa, sillä joku kerta se jääkansi peittää takuuvarmasti melkein koko maapallon, kunnes alkaa taas sulaa ja luoda uutta.

Omituista pelottelua. Kaikkihan on jo ennalta tiedettyä ja luonnollista luonnonkulkua! Miksi pitää kauhistella, pelotella ja lietsoa paniikkia normaaleilla asioilla? On joillain tainnut historiankirjat jäädä lukematta....

Ei muuta tällä kertaa. Nyt nautin lumisateesta, takkatulesta, kuumasta kaakaosta ja kirjasta.

Hyvää illanjatkoa!

lumikide-nimmari.jpg