1065596kanygnvzak.gif

On se kummallista, ettei nykyään enää saa tehdä kestäviä tuotteita. Lamput sammuvat tietyn ajan kuluttua, kopiokoneissa on laskin, joka pimentää koneen tietyn kopiomäärän jälkeen, kodinkoneet kestävät vain kaksi vuotta, vaatteet ovat kertakäyttöisiä. Ja sitten valitetaan, että jätettä syntyy niin paljon! Mikä ihme se on, kun kerran kaikesta tehdään kertakäyttötuotteita. Tai ainakin lyhytkestoisia.

Ennen vanhaan, eli nuoruudessani, huonekalut tehtiin itse täyspuusta. Nyt huterat lastulevyviritelmät haetaan jostain halpahallista. Hyvä, että kestävät edes kokoamisen. Niitähän ei saa kasattuna, vaan jokaisessa pitää olla ohjeet kahdellakymmenellä kielellä, muttei suomeksi, ja mukana omat työkalut. Sitten joka laatikko on täynnä pieniä kuusiokoloavaimia ja muita hyödyttömiä kapistuksia.

Ensin keksittiin, ettei ruuvimeisseleitä enää tehdä normaalisti taltta- ja ristipääksi. Nyt niitä myydään sen kymmenellä päällä, että kaikkien on vaihdettava työkalunsakin. Kun enää ei saa niitä oikeita ruuvejakaan, joissa oli vain kaksi vaihtoehtoa. Sitten huomattiin, että mehupillit ja pumpulipuikot pitää kieltää. Pumpulipuikoissa on nyt pahviset varret muovin sijaan, mutta sitä en ole vielä selvittänyt, miten mehupillit tehdään. Taidetaan laittaa spagetti mukaan trippiin. :)

Nyt puhutaan mikromuoveista. Sitä on kuulema meikeissä ja fleecessä. Ja kuinka ihanan pehmeä, kevyt, lämmin ja tuulenpitävä fleecetakki onkaan. Se on kestävä, mutta aika sähköinen.

Ruokapuolella on keksitty kaikenmaailman muka-terveystuotteita, joista ei ole mitään hyötyä. Vesiä, joissa on makuja. Perunankorvikkeita, lihankorvikkeita ja muita, joilla ei normaali ihminen yksinkertaisesti tee yhtään mitään. On proteiinijuomia, mifuja, nyhtökauraa, härkäpapuja ja muita. Miksi ihmeessä ihmisten pitäisi kiusata itseään ja tehdä mauttomia ruokia, vaikkei sellaisia tarvita, kun oikeaakin ruokaa on olemassa? Miksi pitäisi juoda makuvesiä, kun hanasta tulee puhdasta vettä ja ja makua saa kotimaisista marjoista, jos mehua tahtoo juoda? Miksi pitäisi matkia lihaa tekemällä jotain mössöä kasviksista? Ihminen on tarkoitettu sekasyöjäksi, enkä ymmärrä ollenkaan näitä kaikkia vege-juttuja, joissa ei ole päätä eikä häntää. Allergikot ovat asia erikseen. Heille se on pakollista, mutta ei terveiden ihmisten tarvitse leikkiä allergikkoa tai olla muka-trendikkäitä, kun joku someyksilö niin mainostaa maksua vastaan saaden laumaeläimet eli seuraajansa tekemään ja ostamaan siten kuin mainostajat haluavat. Mihin tavallinen maalaisjärki on kadonnut?

Joitain aikoja sitten olin kahvilassa, jonne tuli nuoripari pienen taaperonsa kanssa. Tiskillä kysyttiin tarkoin, onko tämä ja tämä vegaanista. Lapsi olisi halunnut muroässän ja mehua, muttei sitä hänelle annettu, kun ei se ole vegaanista. Miksi lapsen pitää kärsiä siitä, että vanhemmat ovat aivottomia laumaeläimiä ja menevät muotivirran mukana? Miksei lapsi saa syödä normaalien ihmisten tapaan ja valita itse isompana, mitä ja miten syö? Minusta lapsella on oikeus normaaliin elämään ja ruokaan. Ei vanhemmilla ole oikeutta pakottaa lastaan omiin muotioikkuihinsa ja kärsimään heidän omista valinnoistaan. Sääliksi kävi sitä lasta.....

Viimeksi puhuttiin vitaepron kaltaisista huijaustuotteista, joista ei ole mitään hytötyä kenellekään muulle kuin valmistajalle. Ja siihen lankaan monet menevät luullessaan siitä tulevan heidän elämänsä riemastuttajan ja vanhuuden peruuttajan. Miksiköhän niin moni julkkis sitä mainostaa? Taitavat saada huijaamisestaan isot rahat.

Mutta tässä tämän illan ajatuksia. Alan nyt katsella suoraa nettitv-lähetystä siitä, kuinka myrsky saapuu Pohjois-Carolinaan.

Hyvää yötä!

lumikide-nimmari.jpg